fbpx

Кафето – необходимо не само за събуждане

Кафето….!

След водата и чая това е третата най-често употребявана напитка в цял свят. Зеленото кафе представлява зърна кафе, които не са преминали термична обработка. Изключително богато на хлорогенова киселина, която е силен антиоксидант. За съжаление процесът на изпичане намалява количествата й, съответно и повечето здравословни ползи на зеленото кафе. Ето защо пиенето на еспресо няма същите отслабващи ефекти както неизпечените зелени зърна.

Добавен в хранителна добавка екстрактът от зелено кафе спомага за отделянето на излишните течности от организма, а заедно с тях започват да се премахват и натрупаните токсини. Този процес се нарича лимфодренажен ефект. Диуретичното действие на зеленото кафе регулира водния баланс в тялото и има антицелулитно действие. Подобрява състоянието на кожата, като тя става по-гладка и красива.

Съчетанието на хлорогеновата киселина и кофеин намалява отлагането на мазнините. Зърната зелено кафе са допълнителен източник на селен, калций и желязо, както и на витамини С и Е, които са сред най-популярните антиоксиданти, препоръчвани за здрава коса и нокти.

Зеленото кафе има способността да допринася положително на нашето тяло при абсорбирането и използването на въглехидратите. Понижава кръвната захар и инсулиновите пикове, което още веднъж подпомага отслабването. Хлорогеновата киселина показва подобряване на нивата на холестерол и триглицеридите, които са определящите фактори при сърдечносъдовите заболявания.

Освен зеленото кафе, съдържащо кофеин и хлорогенова киселина има и други растения, които имат славата, че топят мазнините. Хранителните добавки в комбинация с няколко отслабващи съставки спомагат за по-бързите и сигурни резултати.

Гарциния Камбоджа представлява тропически плод и много прилича на тиква в умален размер. Плодът съдържа хидроксилимонена киселина, подобна на лимонената киселина, която се среща в цитрусовите плодове. Тази киселина има способността да увеличава нивата на серотонин – „хормонът на щастието“. По-високите му нива намаляват желанието ни за сладко и потискат апетита. Гарциния Камбоджа спомага за изгарянето на повече калории и мазнини, съхранени от тялото благодарение на това, че активира термогенезата – процес, при който тялото отделя топлина.

Когато хранителната добавка е обогатена и с хром, усвояването на глюкозата значително се ускорява. Хромът е есенциален микроелемент, който не може да се синтезира от тялото. Може да се набавя чрез храна, като царевица, броколи, ябълки, цвекло или чрез хранителни добавки.

Що е то мелатонин и за какво ни е необходим?
Коса, кожа и нокти – огледалото на нашето здраве

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu